Lördagsmiddag

Köttfärsbiffar på spett med bulgursallad och äppeltzatziki   4 portioner

500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 dl hackad bladpersilja
salt och peppar
Träspett

Jag uteslöt grädden, kryddade med chilipulver och lite
paprikapulver, sen tillsatte jag ca 3 msk riven parmesanost.
Men det är ju som man vill.  =)

Äppeltzatziki

2 äpplen
2 dl turkisk yogurt
salt och peppar

Jag hade lite mer yogurt och sen tillsatte
jag lite pressad citron också, bara för syrans skull.
Jag använde röda äpplen då de oftast är lite sötare.

Bulgursallad

5 dl kokt bulgur
1 äpple
1 dl tärnad gurka
1 burk svarta oliver
salt och peppar

Jag uteslöt oliverna och använde istället färsk
broccoli som kokats hastigt i lätt saltat vatten.
Lite hackad färsk spenat och resten av bladpersiljan, hackad.


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke.
Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till avlånga biffat och trä upp på spett.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Skär bort kärnhuset på äpplet
och tärna äpplet i mindre bitar. Lägg den kokta bulgurn i en bunke och tillsätt äpplebitar, gurktärningar och
oliver. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Har du använd broccoli och spenat i stället så rör du ner den hackade spenaten, resten av bladpersiljan, hackad
och den lätt kokta broccolin, skuren i buketter.
Skär bort kärnhuset på äpplena och riv dem grovt. Häll yogurten i en bunke och rör ner äplena.
Om du vill så tillsätt lite pressad citron.
Smaka av med salt och peppar.


Enkelt och gott plus en massa rester om man bara är två eller en som äter.
Perfekt till matlåda.

Peace

Kommentarer
Postat av: Hanna

Yo, det där ser nästan ut som våra gamla hederliga "kött på pinne" jue! Remember? :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback