Vad ska vi äta till middag?

Varför inte en supersnabb tomatsoppa med nybakt focaccia?

Du behöver till soppan:

1 burk färdig tomatsås (400g)
2 dl vatten
1 dl ris, tex. Basmati
Lite riven parmesanost
Salt och peppar, ev. andra kryddor helt efter smak. Olika örtkryddor och vitlök är goda till.

Späd ut tomatsåsen med vattnet. Koka upp och häll i riset. Låt koka ca 20-25 minuter.
Servera med riven parmesan.

...och till focaccian:

Ugn 225 grader.

7dl vetemjöl
25g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1msk olivolja
svarta oliver
färsk rosmarin
2 skivade vitlökslkyftor
flingsalt
Extra olivolja till garnering

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader, häll lite av vattnet över jästen
och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och vetemjöl
och arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös.
Jäs under duk i ca 40 minuter.
Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa i ytterligare 35 minuter.
Tryck hål i degen med fingertopparna och strö över oliverna, rosmarinen och vitlöken.
Salta och stänk över generöst med olivolja.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback