Sko?

Jag är ett par sandaler! Låter väl lite tråkigt, hade föredragit något roligare men det är väl bara att inse faktum, hehe. Jag är ju ändå lite bekväm av mig.






Sandals- peaceful, daydreamy, and thoughtful, you often find yourself staring into space. When you aren't out helping others you are often just dreaming away. You enjoy the company of friends sometimes but enjoy peace and quiet. People turn to you for advice, and admire the peace you seem to have found.


Och vad är du för sorts
sko?

Lovely

Nystädad lägenhet

Renbäddad säng

Nyduschad mig


Nu är det snart dags att sova...upp tidigt i morgon. Första dagen som självständig syrra, krävs att man sover gott i natt, haha.

Test

Vilken SciFi/Fantasy-karaktär är du?

Jag blev:

Galadriel

Possessing a rare combination of wisdom and humility, while serenely dominating your environment you selflessly use your powers to care for others.


Even the smallest person can change the course of the future.


Låter väl inte som jag direkt? Eller? Jag vet inte...   =)

Rejält trött efter dagarna på jobbet, en massiv huvudvärk har jag också. Men, men...i morgon ska jag vila upp mig med lite städning och tvättning...tjohoo!

Kramar


Jobbet

Sista dagarna på inskolningen nu...på måndag börjas det "på riktigt"....läskigt. Men jag trivs, trots att det är oerhört psykiskt pressande ibland. Jag vill hemskt gärna stanna på avdelningen men jag har bara ett vik över sommaren och det ser väl inte allt för ljust ut inför hösten....tråkigt...


Habegär!

Mitt habegär håller på att gå överstyr! Min inkorg på cdon.com är nu uppe i den totala summan av 2700...inte bra...inte bra...
Bland annat vill jag ha en blå Creative Zen V Plus (4GB) .. plus massor av ny musik...har ju lite mer pengar att röra mig med nu, men det är ganska mycket jag vill spendera ändå...tål att tänkas på..

Tidsfördriv

Snott hos Malin


Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? 
Klart! Lite svårt att undvika om man bor ihop.  =)

Vilka vitaminer tog du när du var liten?
Minns inte...men jag åt säkerligen någon slags vitaminer

Vad åt du senast?
Köttbullar, pasta och sallad på spenat och ruccola.

Har du fått någon komplimang idag?
Ja det har jag...tihi.

Har du varit med i en rättegång?
Nej, och det är jag glad för

Är du polare med grannarna?
Ja, med S! Den andre häruppe vet jag knappt hur han ser ut.

Vilka språk pratar din mamma?
svenska och pitebondska

Vilka länder har du bott i?
Sverige, england

Senaste piercingen?
Öronen, gjordes någongång på högstadiet...i sjuan tror jag det var..

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Åkte bil från sjukhuset till stan idag...borde inte ha tagit 15 minuter, så det måste ha varit när vi for och badade i helgen...

Gay?
Nej

Har du däckat/spytt för att du druckit?
Det har väl förekommit...någongång....

Har du något husdjur?

Mina tama dammelefanter, monstret i garberoben och min osynlige hund Kurt.

Har du täckt någons hus med toapapper?
Verkligen inte, så onödigt!

Har du varit på stranden?
Klart jag har!

Minns du dina/din musiklärares namn? 
Nej...eller jo...Roy tror jag någon av dem hette..

Hur bra är din syn?
Inte så där vidare värst, borde väl egentligen använda mina glasögon...

Har du varit på ett party?
Ja..

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
så dum är jag inte...simma med något som både är mycket större och har oändligt många fler tänder än du och som dessutom betraktar dig som något av en delikatess är väl ganska korkat?

Har du varit utomlands?
Ja, norge, danmark, england, tyskland, belgien, holland, frankrike, andorra, liechtenstein, spanien, malta, cypern, kanariöarna, kanada (nordpolen), monaco, italien, österrike, schweiz.....tror det var alla..

Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Det måste ha varit när syster A gifte sig i en trädgård vid havet. Enkelt och kärlek som i princip gick att ta på. =)

Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?

Ja. Konstigt annars...

Var är dina syskon just nu?
Hmmm...just nu borde de ha kommit hem allihopa...om inte någon av dem jobbar..

Vad var den senaste drömmen som du minns?

Virrvarr av saker, mest sjukvårdsrelaterade..

Vem ringde dig senast?
K

Vilken tid gick du upp imorse? 
05.30

Vad ska du göra i helgen?
Hälsa på mamma och pappa

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
Vet inte...orkar inte kolla..

När var du riktigt sjuk senast?
I höstas, när influensan aldrig ville släppa och jag fick starka host mediciner och antibiotika

När såg du en kändis senast? Vem var det?

Jag och K hade kändisspaning när vi var ner till Sthlm senast...svaret blir (något nedslående) Maria Leissner (tror vi)

Vad finns i din bakficka?
Ingenting

Har du färglinser?
Nej, inga linser alls

Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Sov, något oroligt

Vad är det första du gör på morgonen?
Undrar varför det redan är morgon

Vad ska du göra efter det här?
Så mycker jag borde göra...så lite jag vill...

Jag har överlevt

...mina första två dagar som färdig sjuksköterska. Läget på jobbet är förrvirrat, åtminstone för min del...men det är ju väntat. Känner bara att jag skulle vilja vara mer en resurs än en belastning, men jag har ju några inskolningspass kvar. Trots att jag hade åtta veckors praktik precis innan examen så känns det som om jag knappt satt min fot på en vårdavdelning förut. Trots alla nervösa känslor så är det en helt underbar avdelning där man aldrig behöver känna sig dum när man för 111e gången frågar om samma sak...sånt gillar jag  =).
Hoppas på att få bli kvar där till hösten...vet inget om det ännu, den som lever får se..

Älsklingen och jag har så smått börjat titta på hus..mest på skoj men jag känner allvaret bakom. Hjälp!

Åker hem till mamsen och papsen en sväng över helgen medan K åker till Norge och jobbar...tråkigt utan honom..
Beundrar honom för att han vågar...jag som knappt kan vara sjuksköterska i Sverige skulle knappast kunna vara det i Norge.

Nu...sova

Jobba kväll

Är rejält nervös nu...fast ändå inte....konstigt det där...

Helgen som var

Detta var den helgen då jag, efter tre års studier, tog min sjuksköterskeexamen. Jag känner mig riktigt stolt!
Det har varit hektiska veckor fram till examen, mycket planerande och fixande inför diverse sittningar och också själva avslutningsceremonin. Det har varit minst sagt stressigt..
Dessutom så har det varit en tuff tid för mig personligen, fått brottas med mycket tankar, känslor och en hel del svackor i självförtroendet. Han han kämpat, tröstat och peppat. Fått mig att må bra igen. Det har dessutom varit en tuff tid för älsklingen också, där jag har försökt stötta så gott jag kan. Det är det allt handlar om egentligen, givande och tagande. Är så glad att jag har honom.

Klassittningen i onsdags blev riktigt lyckad. Maten var helt underbart god! Det godaste jag ätit på Sundsvalls kårhus någonsin. En del upptåg, tal och tävlingar blev det under kvällen och stämningen var på topp.

På torsdagen serverades smörgåstårta på skolan. Den smakade väl lite sisåsådär. Oliver blandat med tonfisk är väl ingen höjdare...men laxen var god.

Så på fredagen var det äntligen dags. Avslutningen. Sunkan bjöd på riktigt vackert väder, trots att det blåste en del. Dagen började för mig hos frisören vid nio, sen hem och göra iordning tre tårtor till kvällen. Sen började det droppa in lite folk. K's mamma och min mamma och pappa plus Kajsa och Jossan. Syrran med familj blev lite försenade men de kom fram tillslut.
Fotografering av klassen på skolan och sen dags för själva ceremonin. Jag och Ville höll tal inför alla!!  Läskigt värre, men jag tyckte vi skötte det bra! Blev uppropad, gick fram och hämtade broschen, kramade om Anette och gick och satte mig igen..allt detta utan att snubbla (alla vi som var där vet vilken bedrift det var eftersom det var otroligt trångt överallt). Efteråt överöstes jag med blommor och kramar och lyckönskningar. Sen bar det av hem till mig och vid det här laget hade jag rejäla skavsår på fötterna så inte gick det fort inte. Fika hemma hos mig samt paketöppning.
Jag fick min efterlängtade hushållsassistent (E! Vi kanske kan koppla ihop våra och se vad vi kan åstadkomma?), en salladsskål i keramik som var hur fin som helst, en plattång, salladsbestick och ett halsband.
Sen på kvällen var det dags för min och brudarnas alldeles egna avslutningssittning tillsammans med våra anhöriga. Vi höll till på Kårhuset här också. God mat återigen! En lite sorglig kväll var det allt, tårarna låg liksom vid ytan hela tiden. Malin och Ville hade satt ihop ett bildspel med en massa bilder på alla oss under de tre åren som gått. Tårarna började rinna lite när jag såg alla bilderna till tonerna av Marit Bergman's " This is the year". Så roligt jag har haft med alla de där ungdomarna!  ;-P
Sen höll syrran ett tal till mig...så jag grät där på slutet....snyft snyft. E höll också ett tal till alla oss om att vi kommer från så olika bakgrunder men att vi ändå är rätt lika. Tårarna kom lite här också! Sen bara ett virrvarr av pussar och kramar och tårar. Jag var helt slut när jag kom hem!

Lördagen spenderades enbart med älsklingen. Vi virade vår ettårsdag lite i förskott. Han hade ordnat någon överaskning till mig och jag var så nyfiken. Det visade sig att han hade bokat bord på resturang Grankotten på Norra berget. Så dagen spenderades först vid åkanten i solen och sedan åt vi fiiiinmiddag. Vackert väder, mat som inte var av denna värld, vacker utsikt och så älsklingen förstås.
Efter middagen gick vi från norra ner till stan och satte oss på Oscar och drack lite drinkar. Där träffade vi på två kompisar till K så det blev en riktig helkväll. Den slutade med att vi köpte oss varsin varmkorv och sen gick jag och K hem.

Söndagen var otroligt varm och solig. Jag och S bestämde oss för att gå ner till hamnen och få lite sol på oss så vi traskade iväg alla tre. När vi suttit där i kanske tjugo minuter så kom vi på den lysande idén att fara och bada. Vi styrde raskt upp detta. K's lillasyster kom och hämtade oss i bilen och så for vi och hämtade upp D och M. Sen for vill till Smacken och badade. Årets första dopp! Långgrunt, sand och ganska kallt.
Det blev en lugn kväll efter det...

Det här blev ett väldigt långt inlägg, fast det har ju hänt en hel del också.

K ringde precis, han är på väg hem nu....längtar....tihi!
Han åker till Norge och jobbar i helgen...saknar honom redan...herregud så fånig man är!!

Två


Siffran två:

Du är en person med stark intuition som har en naturlig ådra för artisteri och kreativa arbeten. Problem med att hitta vänner har du inte då du är en vänlig, hjälpsam och fredlig person som är lätt att tycka om. Du älskar att ha mycket folk omkring dig och det är hos dig de roligaste festerna äger rum. Du avskyr att vara ensam. Ännu en positiv egenskap hos dig är att du har lätt för att känna medlidande. Detta kommer kanske att leda till att du i framtiden engagerar dig i humanitära frågor.

Trots uppskattningen du får från vännerna har du det lite svårt med självkänslan och självförtroendet. Ibland kan det hända att du hittar på små vita lögner för att dölja dessa. Du har även svårt att fatta beslut och sedan hålla dig till dem.

När det gäller kärlek är du den som drömmer om den eviga förälskelsen. I val av partner gör det ingenting om denne/denna har samma intressen för det konstnärliga som du men han/hon får absolut inte vara en soffpotatis.

Tvåor regeras av månen och färgerna som passar dem bäst är olika gröna nyanser, naturfärgat och vitt.


Och jag som kärat ner mig i en riktig soffpotatis   =)  

Dagen innan jag börjar jobba

Det känns allt lite pirrigt i magen nu, börjar jobba i morgon...på riktigt...som sjuksköterska. Efter tre år i skolan så känner jag mig inte ett dugg förberedd, känns som jag redan glömt allt. Oron finns där hela tiden, tänk om jag glömmer något viktigt? Tänk om det visar sig att jag inte har koll på ens de mest basala saker? Tänk om? Tänk om? osv osv osv. Ändå så ska det bli spännande och väldigt roligt! Det är ju för det här jag har pluggat nu i som sagt tre år. Trots detta faktum så känner jag mig allt lite rädd, är det här rätt nu? osv. Jag tror inte jag är riktigt ensam om att känna så här, eller vad säger ni andra?

Tanken slog mig i går på väg till badet: Nu har jag skaffat mig en utbildning. Vad sjutton ska jag göra nu då? Måste jag bli vuxen nu?
En liten svag känsla av panik planterade sig i min mage. Då jag tog upp det här med S så kände hon praktiskt taget samma sak, lite smått panik...hehe.

Flera av mina vänner har börjat på sina jobb idag...sitter här hemma och håller tummarna, trots att jag vet att de fixar det galant. Mina fina vänner blir superbra sjuksköterskor! För det vet jag...

Lägenheten ser allt annat än städad ut efter alla festligheter så jag borde röja lite....

Senare samma söndag

Tänkte att jag skulle uppdatera er alla om helgens begivenheter, men sanningen är att jag är alldeles för trött.
Har legat på Smacken idag och solat med älsklingen, M, S och hennes D.
Lite bränna har jag fått....men den kommer ju inte att räcka hela sommaren....

Fortfarande färdig sjuksköterska....overkligt...

Jag lovar att uppdatera senare..

kramar

Söndag morgon

Japp, det är som Ankan sa. Jag har varit leggad syster i över ett dygn nu!

Mer om det kommer senare, har varit ute och firat med älsklingen nu...så nu måste jag dricka massa vatten.

kramar och pussar!

Leg. Sjuksköterska (nästan)

Ja, så är det faktiskt. Klarade räkningen nu äntligen!! Inte en dag för tidigt!
Detta ska firas med en stor skål jordgubbar...de smakar precis så ljuvligt som man förväntar sig...lovely!

Så nu är det i praktiken inget som står emellan mig och min examen!
På fredag...

Söndag

Blev en riktigt produktiv kväll igår. Hade brudarna över på lite vin och det är ett under vad ett glas eller två gör för kreativiteten. Vi skrev klart avslutningstalet som blev riktigt bra tycker jag. Sen hade vi bara lite småpyssel kvar.
Massor som ska ordnas nu inför de stundande festligheterna, varenda dag är uppbokad den här veckan...ingen rast ingen ro. Sen har jag också av någon outgrundlig anledning tagit på mig att gå två inskolningspass på nya jobbet också måndag tisdag. Så nu blir det extra mycket att göra, men det är ju roligt samtidigt.

Inskolning i morgon sju till halv fyra, fotografering i morgon eftermiddag, kvällspass två till halv tio på tisdag, sittning med klassen på onsdag kväll och innan dess borde vi väl ha varit på kåren en sväng för att kolla upp allting och få en ungefärlig tidsram på det hela.
Sen är det tårtbakning och talövning på torsdag förmiddag, smörgåstårta med lärarna och information om vidareutbildningar på torsdag eftermiddag. Instutionsmöte och middag torsdag kväll. Slutligen så är själva examen på fredag eftermiddag klockan två. Innan dess så ska jag klippa mig och ta emot en massa folk som kommer hit. Sen blir det middag för mig och brudarna plus alla våra anhöriga som kommit hit. Vi ska hålla till på kårhuset och vi blir säkert en ca 70 personer sammanlagt, det ska bli riktigt roligt, men lite sorgligt också samtidigt. Alla vi kommer ju att stanna kvar här i Sunkan åtminstone året ut, men i alla fall. Det blir nog inte som förr i alla fall...
Hejdå dagar där man har hemarbete med gör ingenting ändå, kurser där man knappt har nåt att göra så man istället kan fara och fika på stan eller bara träffas hemma hos varandra och käka mat och glo på tv. Det krävs nog mycket mera planering nu när alla jobbar. Kommer att sakna studietiden, men samtidigt ska det ju bli kul att jobba också, det är ju för det som vi har puggat nu i tre år. Sen får man ju lön förstås, även om det inte är mycket så är det ju alla gånger mer än vad CSN ger en.

Och munsår har jag lyckats få också...märks att det är stressat nu..

Nu ska jag gå och renskriva uppdragen...

Dagens låt

Tralala lilla molntuss, kom hit ska du få en puss  -  Bob Hund


Ha ha nu har jag gjort det igen
Jag har varit dum mot mig själv
Jag är så bra på sånt, eller hur?

Tralala lilla molntuss... tralala lilla molntuss
Kom hit skall du få en puss

Dom kan klaga om dom vill
Jag har slutat  å bry mig om sånt
Jag är glad att jag finns till
Det breddar upp min horisont

Tralala lilla molntuss... tralala lilla molntuss
Kom hit skall du få en puss

Alla utom jag vet hur det skall gå
Hjälp!
Det drar i dörrar och i handtag
Trycker upp varenda jag ser
Jag rycker ut
Jag ger mig av på klassiskt manér

Tralala lilla molntuss... tralala lilla molntuss
Kom hit skall du få en puss

Dom kan klaga om dom vill
Jag har slutat å bry mig om sånt

Tralala lilla molntuss.......tralala lilla molntuss
Kom hit ska du få en puss

Alla utom jag vet hur det skall gå
Hjälp!

Tralala lilla molntuss....tralala lilla molntuss
Kom hit ska du få en puss

Det är nära nu

Nu är det så snubblande nära, snart färdig sjuksköterska.
Sista omtentan i läkemedelsräkning idag och det vore väl själva den om det inte har gått vägen.
Tyckte den var relativt lätt och det kändes bra när jag gick ut därifrån...så nu är det tumhållning som gäller för alla oss. På tisdag får jag veta..

Ikväll blir det vin, ost och avslutningsplanering hemma hos oss. Måste nog städa lite...som vanligt...  =)

8 juni....inte långt kvar


puss och kram

Dagens låt

This is the Year  -  Marit Bergman

It's so weird
I was just about to leave here
To say OK, they finally got me.
I give in
Oh I knew there must be something
meant for me out there
I just didn't know where to begin

You smile and then you lead me to the dancefloor
I can feel that something's starting
Starting soon
Been so tired, haven't slept a night since 1994
Doesn't matter now we're on the move

'Cause this is the year, this is
The year it all will happen
It's finally here, I have been waiting
all my life
So put on your coat, it's
Time to go, it's time
For take-off
I think I can say without a doubt
This year is mine

We stumble in the stairs,
We're in a hurry now
No time to see the last song
With the band
'cause the fireworks have started
and the snowflakes
shape my name
don't say a word now
baby, take my hand

'cause this is the year,
this is the year it all will
happen
it's finally here, I have been
waiting all my life
there'll be no mistakes
there's just gonna be one
big departure
this year I will do everything right, this year
is mine

yeah, I'm leaving tonight
Don't know how I know
but I do know that
This is the year, this is the
year it all will happen
It's finally here, what I have
been waiting for all of my
life
there'll be no more mistakes, no
more delays, just one big
departure

Oh baby I don't know how
High
I guess we'll be
Somewhere out of sight
This year I will do everything right
This year is mine